Bijzonderheden
In diverse workshops samen met Kraaijvanger, ABT en de opdrachtgever zijn een aantal bijzondere uitgangspunten gehanteerd om tot het uiteindelijke ontwerp te komen. Uitgangspunt voor het gehele ontwerp is de trias energetica. Als eerste gedachte: wat niet binnen komt (koude/ warmte/ zoninstraling), hoeft ook niet met installaties weggehaald te worden. Een voorbeeld hiervan zijn alle glaspartijen. De gewenste transparantie van het gebouw kon behouden blijven door geprinte beglazing in delen van het atrium.
Het ontwerp
In de Old Farm zijn de lunchroom, een aantal kantoorplekken, de Art Room en een daycare gesitueerd. Hier is geprobeerd zoveel mogelijk details in tact te laten of in originele toestand terug te brengen. De hoofdentree van de school bevindt zich in het atrium. Tevens in het atrium een balie en een bibliotheek die als vide half de ruimte in steekt. Door de maximale hoogte is de New Barn deels verdiept aangelegd. In dit gebouwdeel zijn de daadwerkelijke leslokalen gesitueerd. Tevens is hier de techniekruimte geplaatst.
Phase Changing Materials (PCM)
Het dak van het atrium is een integrale samenwerking geweest tussen alle partijen. Het stalen profiel dak is voorzien van betonmortel met een percentage PCM. In dit mortel zijn watervoerende leidingen gelegd. Tezamen wordt dit een passief klimaatdak. Op warme dagen functioneert het dak als koelplafond en op koude dagen als stralingsplafond.